Устилузька громада

Волинська область Володимирський район

Ще дві громади приєднались до проекту для об'єднаних територіальних громад Волині

Дата: 11.04.2017 11:13
Кількість переглядів: 1272

4 квітня 2017 року відбулись два тренінги «Участь у розвитку громади через створення та організацію діяльності неприбуткових організацій» у м. Устилузі та с. Зимне. Ці дві зустрічі стали першими для даних об'єднаних громад в рамках проекту «Розвиток громадської активності у об'єднаних громадах Волині». Попередньо у проекті вже задіяно громади селища Голоби та села Велицьк.

Першою в рамках проекту традиційно вже стала зустріч, під час якої обговорювались питання створення та діяльності громадських організацій. Що таке громадські організації, які вони бувають, в чому користь від таких утворень, які питання й проблеми допомагають вирішувати громадські організації та багато іншого – обговорювалось під час двох навчальних заходів у відповідних громадах. Крім того, кожен учасник навчання отримав детальний та зрозумілий роздатковий матеріал, присвячений юридичним тонкощям створення та діяльності громадських організацій, який стане у нагоді в подальшому для тих, хто плануватиме створення громадських організацій.  

Тренером проекту було наголошено на можливостях, які відкриваються для громадських організацій, в тому числі – для залучення додаткових ресурсів на реалізацію тих чи інших соціально важливих проектів. Левова частка таких можливостей реалізується шляхом написання проектних заявок та подачі їх на отримання грантів. Саме робота над проектними пропозиціями (в першу чергу – практична робота) – такий план на наступну зустріч із згаданими громадами.

У місті Устилузі по закінченню заходу відбувалось подальше жваве обговорення та окреслення майбутніх планів. У с. Зимне частина учасників після тренінгу мала ряд питань, які, в першу чергу, стосувались сфер створення та діяльності громадських організацій та виокремлення ініціатив з розвитку освітньої сфери, в тому числі створення сприятливого середовища для розвитку дітей та молоді.

Якщо Ви проживаєте у об'єднаній територіальній громаді у Волинській області та маєте свої питання з тих чи інших сфер розвитку громади, нагадуємо, що Ви можете звертатись до експертів Центру підтримки громадської активності в об'єднаних громадах, у якому на постійній основі надаються консультації зацікавленим особам та постійний супровід активістів. Адреса Центру: м. Луцьк, вул. Глушець, 49, офіс 449. Телефон: (0332) 78-59-65. Також можна задавати свої питання в онлайн режимі на сторінці Центру у мережі Facebook: «Центр підтримки громадської активності в об'єднаних громадах – Волинь».

Також слідкуйте за оголошеннями, оскільки наступні тренінги розкриватимуть інші, але не менш гострі теми й проблематики, такі як: проектний  менеджмент, фандрейзинг, створення та діяльність органів самоорганізації населення, створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та навчання з адвокасі.

Цей документ здійснений за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст цього документу є одноособовою відповідальністю ОМГО "Волинський Інститут Права" і за жодних обставин не може вважатись як такий, що відображає позицію Європейського Союзу

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Громадська оцінка робіт, що надійшли на конкурс з визначення кращого логотипу Устилузької громади

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь