Устилузька громада

Волинська область Володимирський район

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення (слухань) у формі електронного консультування щодо перейменування вулиць на території Устилузької міської територіальної громади

Дата: 24.06.2022 15:45
Кількість переглядів: 205

1. Найменування організатора громадського обговорення (слухання)у формі електронного консультування -  Устилузька міська рада.

 2. Мета: врахування думки жителів Устилузької міської територіальної громади щодо перейменування вулиць в с. Амбуків, с. Чорників, с. Хотячів, с. Русів, с. Стенжиричі, с. Коритниця, с. Пятидні

 

Законом України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» забороняється присвоювати юридичним особам та об’єктам права власності імена або псевдоніми осіб, які обіймали керівні посади у комуністичній партії (посаду секретаря районного комітету і вище), вищих органах влади та управління СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних або автономних радянських республік (крім випадків, пов’язаних з розвитком української науки та культури), працювали у радянських органах державної безпеки, назви СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних радянських республік та похідні від них, а також назви, пов’язані з діяльністю комуністичної партії, встановленням радянської влади на території України або в окремих адміністративно-територіальних одиницях, переслідуванням учасників боротьби за незалежність України у XX столітті (крім пам’ятників та пам’ятних знаків, пов’язаних з опором та вигнанням нацистських окупантів з України або з розвитком української науки та культури).

Імена фізичних осіб, ювілейні та святкові дати, назви і дати історичних подій присвоюються юридичним особам та об’єктам права власності лише після проведення громадського обговорення та за згодою відповідного трудового колективу.

Враховуючи те, що в с. Амбуків, с. Чорників, с. Хотячів, с. Русів, с. Стенжиричі, с. Коритниця, с. Пятидні у назвах вулиць   використовуються назви які пов’язані з Російською Федерацією та її сателітами   слід перейменувати дані вулиці.

 

3.  Питання або назва проекту акта, винесеного на обговорення.

- проект рішення Устилузької міської ради «Про перейменування вулиць», а саме перейменувати:

-перейменувати  вулицю Гагаріна в с. Амбуків, Володимир-Волинського району, Волинської області  на вулицю Прибузька.

 -перейменувати  вулицю П. Ангеліної в  селі Чорників, Володимир-Волинського району, Волинської області на вулицю І. Ющука.

- перейменувати  вулицю Першотравнева в с. Русів, Володимир-Волинського району, Волинської області  на вулицю Героїв України.

- перейменувати  вулицю Ковпака в  селі Русів, Володимир-Волинського району, Волинської області на вулицю Соборна.

- перейменувати  вулицю Мічуріна в с. Хотячів, Володимир-Волинського району, Волинської області  на вулицю Молодіжна.

- перейменувати  вулицю Жовтнева в  селі Стенжаричі, Володимир-Волинського району, Волинської області на вулицю Миру.

- перейменувати  вулицю Гагаріна в с. Коритниця, Володимир-Волинського району, Волинської області  на вулицю Садова.

- перейменувати  вулицю Колгоспна в  селі Пятидні, Володимир-Волинського району, Волинської області на вулицю Лугова.

 4. Альтернативні варіанти вирішення питання.

- схвалення проекту рішення Устилузької міської ради без зауважень;

- схвалення проекту рішення Устилузької міської ради із урахуванням отриманих пропозицій та зауважень.

5. Термін проведення громадського обговорення: з 23 червня до 23 липня 2022 року включно.

6. До участі в обговоренні запрошуються всі  мешканці Устилузької міської територіальної громади, депутати Устилузької міської ради, тощо.

7.  Формат проведення громадського обговорення:

У зв’язку із продовженням строку дії воєнного стану в Україні до 23 серпня 2022 року та забороною проведення масових заходів, громадське обговорення проекту рішення відбудеться у форматі електронних консультацій з громадськістю.

Свої зауваження та пропозиції просимо надавати з 23.06.2022 по  23.07.2022 року на електронну адресу E-mail: ustylugmr@gmail.com   

8. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення: Устилузька міська рада, м. Устилуг, вул. Володимирська,40, е-mail: Ustylugmr@gmail.соm.

Відповідальна особа: Касьян Людмила Вікторівна, секретар міської ради,                                тел. 03342 93 448.

9. Строк і спосіб оприлюднення результатів обговорення:

Звіт за результатами обговорення буде оприлюднений на офіційному веб-порталі Устилузької міської ради у строки, передбачені чинним законодавством. 

 

 

                               ПРОЕКТ  РІШЕННЯ                                      

 

  Про перейменування вулиць

       

Відповідно до  пунктом 41 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  Закону України  «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», наказу Міністерства юстиції України від 06.08.2012 №1014/5 «Про словники Державного реєстру речових прав на нерухоме майно», врахувавши пропозиції мешканців   с. Амбуків та с. Хотячів висловлених на громадських слуханнях, Устилузька міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1.    Перейменувати  вулицю Гагаріна в с. Амбуків, Володимир-Волинського району, Волинської області  на вулицю Прибузька.
  2.    Перейменувати  вулицю П.Ангеліної в  селі Чорників, Володимир-Волинського району, Волинської області на вулицю Ющука.
  3.    Перейменувати  вулицю Першотравнева в с. Русів, Володимир-Волинського району, Волинської області  на вулицю Українських Героїв.
  4.    Перейменувати  вулицю Ковпака в  селі Русів, Володимир-Волинського району, Волинської області на вулицю Соборна.
  5.    Перейменувати  вулицю Мічуріна в с. Хотячів, Володимир-Волинського району, Волинської області  на вулицю Молодіжна.
  6.    Перейменувати  вулицю Жовтнева в  селі Стенжаричі, Володимир-Волинського району, Волинської області на вулицю Миру.
  7.    Перейменувати  вулицю Гагаріна в с. Коритниця, Володимир-Волинського району, Волинської області  на вулицю Садова.
  8.    Перейменувати  вулицю Колгоспна в  селі Пятидні, Володимир-Волинського району, Волинської області на вулицю Лугова.
  9. Забезпечити офіційне оприлюднення цього рішення на офіційному сайті міської   ради.

11.    Секретарю Устилузької міської ради надати дане рішення Волинській регіональній філії ДП «Національні інформаційні системи»    для внесення відповідних змін  

12.    Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, благоустрою,  енергозбереження,  транспорту та підприємницької діяльності (Роман ГУК)

 Устилузький міський голова                                                              Віктор ПОЛІЩУК

Микола Міщук  93448  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Громадська оцінка робіт, що надійшли на конкурс з визначення кращого логотипу Устилузької громади

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь