Устилузька громада

Волинська область Володимирський район

У місті Устилузі пройшло два тренінги.

Дата: 08.05.2017 11:32
Кількість переглядів: 1332

26 та 27 квітня у місті Устилузі пройшло два тренінги в рамках проекту «Розвиток громадської активності у об'єднаних громадах Волині». Так, 26 квітня з ініціативними мешканцями громади говорили про об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, про переваги й недоліки таких об’єднань та про перспективи створення ОСББ у місті. 27 квітня представників влади та громади вчили азам проектного менеджменту.

Щодо питань створення й функціонування ОСББ у місті – дискусії тривають вже достатьно давно, але населений пункт ще не може похвалитися наявністю таких об’єднань. Відповідно, циркулює багато чуток, розповюджені стереотипи, до того ж, бути «першопроходцем» й брати на себе відповідальність завжди лячно. Однак, в процесі обговорень, представлення практичних аспектів та демонстрації реальних позитивних змін (економії коштів, покращення умов проживання, можливості залучення коштів на термомодернізацію) декілька учасників підтвердили свої прагнення таки створити ОСББ у місті Устилузі, заручившись підтримкою експерта з енергозбереження у Волинській області.

Найбільш болючими питаннями, які гальмують процеси створення ОСББ, як і раніше залишаються зневіра мешканців, боязнь будь-яких змін, апатія, відсутність активної громадської позиції – саме таке коло проблем постало під час тренінгу «Основи енергоефективності та формування інституту відповідального власника через розвиток  ОСББ».

27 квітня із мешканцями Устилугу говорили про проектний менеджмент. Не дивлячись на те, що у місті зареєстровані громадські організації, саме проектного досвіду вкрай не вистачає громадським лідерам, не говорячі вже про пересічних громадян. Досить часто буває складно переконати мешканців у тому, що ці можливості – цілком реальні, і ними вже скористались сотні людей у великих та малих містах.

Що таке проект і чи складно його написати; які висуваються вимоги до написання проекту; які теми є найбільш актуальними на сьогодні з точки зору потенційного донора; де шукати фінансування для свого проекту - про це та багато іншого говорилось під час тренінгу «Можливості використання проектного менеджменту для розвитку територіальної громади».

У маленьких громадах найбільш розповсюдженими напрямками, які потребують залучення коштів, на думку мешканців,  так і залишаються культура і освіта. Так, мешканці громади найбільш актуальним вважають створення та обладнання спеціальних класів, ремонт спортивних залів, закупівлю необхідного спорядження тощо. Воно й не дивно, - адже інфраструктура в ОТГ далеко не завжди близька до ідеалу, а вчителям та батькам конче необхідно створити комфортні умови для нового покоління мешканців.

Якщо В не змогли відвідати даний захід, а цікавитесь питаннями створення й функціонування ОСББ – Ви можете звертатися до Центру підтримки громадської активності в об'єднаних громадах, у якому на постійній основі надаються консультації зацікавленим особам та постійний супровід у питаннях розвитку об'єднаних громад. Адреса Центру: м. Луцьк, вул. Глушець, 49, офіс 449. Телефон: (0332) 78-59-65. Також можна задавати свої питання в онлайн режимі на сторінці Центру у мережі Facebook: «Центр підтримки громадської активності в об'єднаних громадах – Волинь».

"Цей документ здійснений за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст цього документу є одноособовою відповідальністю ОМГО "Волинський Інститут Права" і за жодних обставин не може вважатись як такий, що відображає позицію Європейського Союзу"

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Громадська оцінка робіт, що надійшли на конкурс з визначення кращого логотипу Устилузької громади

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь