Устилузька громада

Волинська область Володимирський район

Інформаційний візит щодо участі у Програмі «U-LEAD з Європою» в частині створення Центрів надання адміністративних послуг

Дата: 24.08.2018 15:22
Кількість переглядів: 1094

20 серпня 2018 року 25 спеціалістів з питань адмінпослуг з 11 громад Волинської області взяли участь в навчальному візиті до ЦНАП у місті Устилуг. Учасниками візитів стали голови громад, сільських рад, фахівці ЦНАП та спеціалісти з надання муніципальних послуг.

В рамках реалізації Фази впровадження Програми «U-LEAD з Європою» представники громад побачили, як на практиці реалізуються інституційні механізми в ЦНАП, наприклад, інструменти інтеграції послуг, можливості гнучкого формування команди/персоналу ЦНАП з ефективним використанням наявних людських ресурсів. Також учасники дізнались більше про інфраструктурні особливості створення ЦНАП: відкритий простір приміщень, безбар?єрність, умови для осіб з інвалідністю, місця для самообслуговування, куточки для дітей, супутні послуги в ЦНАП тощо.

Під час ознайомчого візиту до Устилузького ЦНАП його начальник, Олег Василенко, розповів історію створення Центру, перелік послуг, регламент та функціонування ЦНАПу. Учасники ознайомчого візиту оглянули фойє, фронт і бек-офіси, санітарну кімнату, кімнату відпочинку працівників тощо. Зауважимо, що ЦНАП розміщений в будівлі з історичним минулим, отже у фойє було збережено його оригінальне оздоблення, а саме приміщення ЦНАПу - уже повністю модерне. Олег Василенко звернув увагу на важливість планування приміщення ЦНАПу, роботу дизайнера у його оформленні, інформацію про найпопулярніші послуги Центру та ін. на інформаційних дошках.

Експерт Асоціації ЦНАП Лариса Карп'як розповіла, що кожна громада має вирішувати, наскільки великий ЦНАП у ній має бути, які послуги там надавати населенню. «ЦНАП потрібний у кожній ОТГ, адже тоді людям не потрібно буде їхати за довідкою в район. Послуга має йти до людини», - наголосила вона.

Регіональний спеціаліст Програми «U-LEAD з Європою» Станіслав Ющик розповів детальніше про Програму «U-LEAD з Європою» за напрямком «Покращення якості адміністративних послуг», умови участі в Програмі для отримання допомоги на створення та модернізацію ЦНАП.

«ЦНАП є одним із символів реформи децентралізації і реальним кроком до зміни якості життя в об’єднаних територіальних громадах», - зауважив Станіслав Ющик.

На вибір типу ЦНАПу впливає чисельність мешканців громади та адміністративного центру, географія громади та особливості населених пунктів, розташування в райцентрі або далеко від нього. Саме від цього залежатиме, яким буде ЦНАП: у центрі громади з віддаленими робочими місцями адміністраторів ЦНАПу, «виїздний» адміністратор ЦНАП, ЦНАП у рамках міжмуніципального співробітництва, чи навіть мобільний ЦНАП. Приміром, перший в Україні «ЦНАП на колесах» працює в Славутській громаді як пілотний проект, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Устилузька громада теж подавала заявку і відібрана в число претендентів на отримання європейського гранту в сумі 1.6 млн.грн. для придбання мобільного ЦНАП.

Програма «U-LEAD з Європою» є програмою міжнародної технічної допомоги для України з підтримки децентралізації. Програма фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею, Швецією.

В рамках реалізації Фази впровадження Програми здійснюється підтримка створення та модернізації до 600 ЦНАП в ОТГ, в громадах-потенційних центрах ОТГ (згідно з перспективними планами) та малих містах України.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Громадська оцінка робіт, що надійшли на конкурс з визначення кращого логотипу Устилузької громади

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь