Устилузька громада

Волинська область Володимирський район

Залишайтеся вдома під час карантину ! Прості правила рятують життя!

Дата: 20.03.2020 13:27
Кількість переглядів: 749

Фото без опису

МОЗ України закликає уникати відвідування місць масового скупчення та по можливості залишатися вдома, аби убезпечитися від інфікування респіраторними захворюваннями та, зокрема, коронавірусом COVID-19. Самоізоляція - найефективніший спосіб боротьби з поширенням коронавірусної інфекції в усіх країнах, де її було зафіксовано.

Дуже високий ризик несуть безсимптомні носії — люди, які нормально почуваються, але які вже є джерелом небезпеки для оточення. Після інкубаційного періоду (а він різний, від декількох днів до декількох тижнів) починається маніфестація захворювання (також різна за своїм перебігом — від легкого до критичного).

Але нам не потрібно чекати на масові спалахи і госпіталізації, для того, щоб повірити та перестати шастати. Вірус невидимий і тим небезпечний, тому виходити з дому варто лише в разі надзвичайної потреби — не коли "треба б ще макаронів і гречки докупить і палку ковбаси", а коли вже нічого вдома їсти і немає мила.

Ми переконані, що більшість з вас вже зробили запаси — то їжте їх. Дайте можливість вірусу загинути, бо він живе і розмножується лише в організмі господаря і постійний броунівський рух людей створює постійне його передавання.

Не думайте за принципом "інші нехай сидять, а я швиденько метнусь, від мене нічого не зміниться". Зміниться. Не дайте вірусу знайти жодної жертви. У вас все зараз є.

Виходити треба з маскою, із собою мати санітайзер (час від часу обробляти руки, обробляти довго, включаючи міжпальцеві проміжки), пляшечкою з гарячо-теплою водою (робити по декілька ковтків раз на 10-15 хвилин). Маски потрібні ще й тому, щоб зменшити частоту доторкання до обличчя.

 МОЗ закликає піклуватися про власне здоров’я та стати прикладом для інших.

Немає аптечної маски — зробіть самі з 6 шарів широкого бинта (лише пам‘ятайте 1-2 години і все, маску знімаємо чистими обробленими руками і одягаємо нову. Використані маски можна прокип‘ятити в слабкому розчині відбілювача).

Не відчиняйте двері руками — лише ліктями, боком і т.п. Не беріться без потреби за поручні. Носіть із собою дезінфікувальні серветки — з їхньою допомогою можна натискати на кнопки, триматися за поручні.

Не торкайтеся обличчя руками — хіба що рукавом та обробленими руками. Прийшовши додому — одразу обробіть руки, ключі, дверні ручки, гаманець. Знімайте одяг у коридорі, переодягайтеся в домашній — там же само, у коридорі. Обробляйте телефон.

Не ходіть "просто так" до поліклінік і лікарень, по-перше, там є ризик інфікуватися. По-друге, інфікувати оточення, якщо ви вже є носієм. По-третє, не наражати на небезпеку медперсонал і не виснажувати його сили. Лікарі і медсестри нам ще згодяться.

МОЗ нагадує, прості правила рятують життя: не забувайте регулярно та ретельно мити руки з милом та тримайте дистанцію. Будьте пильними та піклуйтеся про своє здоров‘я, обов'язково зверніться до лікаря, у разі поганого самопочуття.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Громадська оцінка робіт, що надійшли на конкурс з визначення кращого логотипу Устилузької громади

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь