Устилузька громада

Волинська область Володимирський район

Залишайтеся вдома під час карантину ! Прості правила рятують життя!

Дата: 20.03.2020 13:27
Кількість переглядів: 729

Фото без опису

МОЗ України закликає уникати відвідування місць масового скупчення та по можливості залишатися вдома, аби убезпечитися від інфікування респіраторними захворюваннями та, зокрема, коронавірусом COVID-19. Самоізоляція - найефективніший спосіб боротьби з поширенням коронавірусної інфекції в усіх країнах, де її було зафіксовано.

Дуже високий ризик несуть безсимптомні носії — люди, які нормально почуваються, але які вже є джерелом небезпеки для оточення. Після інкубаційного періоду (а він різний, від декількох днів до декількох тижнів) починається маніфестація захворювання (також різна за своїм перебігом — від легкого до критичного).

Але нам не потрібно чекати на масові спалахи і госпіталізації, для того, щоб повірити та перестати шастати. Вірус невидимий і тим небезпечний, тому виходити з дому варто лише в разі надзвичайної потреби — не коли "треба б ще макаронів і гречки докупить і палку ковбаси", а коли вже нічого вдома їсти і немає мила.

Ми переконані, що більшість з вас вже зробили запаси — то їжте їх. Дайте можливість вірусу загинути, бо він живе і розмножується лише в організмі господаря і постійний броунівський рух людей створює постійне його передавання.

Не думайте за принципом "інші нехай сидять, а я швиденько метнусь, від мене нічого не зміниться". Зміниться. Не дайте вірусу знайти жодної жертви. У вас все зараз є.

Виходити треба з маскою, із собою мати санітайзер (час від часу обробляти руки, обробляти довго, включаючи міжпальцеві проміжки), пляшечкою з гарячо-теплою водою (робити по декілька ковтків раз на 10-15 хвилин). Маски потрібні ще й тому, щоб зменшити частоту доторкання до обличчя.

 МОЗ закликає піклуватися про власне здоров’я та стати прикладом для інших.

Немає аптечної маски — зробіть самі з 6 шарів широкого бинта (лише пам‘ятайте 1-2 години і все, маску знімаємо чистими обробленими руками і одягаємо нову. Використані маски можна прокип‘ятити в слабкому розчині відбілювача).

Не відчиняйте двері руками — лише ліктями, боком і т.п. Не беріться без потреби за поручні. Носіть із собою дезінфікувальні серветки — з їхньою допомогою можна натискати на кнопки, триматися за поручні.

Не торкайтеся обличчя руками — хіба що рукавом та обробленими руками. Прийшовши додому — одразу обробіть руки, ключі, дверні ручки, гаманець. Знімайте одяг у коридорі, переодягайтеся в домашній — там же само, у коридорі. Обробляйте телефон.

Не ходіть "просто так" до поліклінік і лікарень, по-перше, там є ризик інфікуватися. По-друге, інфікувати оточення, якщо ви вже є носієм. По-третє, не наражати на небезпеку медперсонал і не виснажувати його сили. Лікарі і медсестри нам ще згодяться.

МОЗ нагадує, прості правила рятують життя: не забувайте регулярно та ретельно мити руки з милом та тримайте дистанцію. Будьте пильними та піклуйтеся про своє здоров‘я, обов'язково зверніться до лікаря, у разі поганого самопочуття.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Громадська оцінка робіт, що надійшли на конкурс з визначення кращого логотипу Устилузької громади

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь