Устилузька громада

Волинська область Володимирський район

Чи потрібно приносити штучні квіти на кладовища?

Дата: 08.04.2020 10:19
Кількість переглядів: 756

Штучні квіти – отрута для довкілля і людей

 

 

За кілька тижнів Великдень. Українці розпочинають традиційні приготування до свята. Устилузька міська рада закликає усіх небайдужих до стану довкілля відмовитися від пластикових букетів, які приносять у цей період на кладовище.

Придбання таких квітів є марнотратством і недбальством, адже вони шкідливі як для довкілля, так, передусім, і для здоров’я людей. Після того, як такі букети втрачають свій вигляд, позбутися їх без шкоди для довкілля неможливо або вкрай складно. Переробці вони не підлягають, оскільки складно встановити, з якого виду пластику вони виготовлені, окрім того, часто важко роз’єднати на окремі елементи (папір, тканина, пластик, дроти, запаяні в пластик).

Саме тому найчастіше вони потрапляють на смітник, де продовжують забруднювати ґрунт, ґрунтові води. Або ж люди їх спалюють, через що в повітря потрапляють токсичні речовини, серед яких важкі метали, діоксини, що призводять до численних хвороб, зокрема й онкологічних.

Шкідливий також процес виробництва штучних квітів, оскільки матеріалом для виготовлення слугують нафтопродукти. Яскравих барв вони набувають завдяки аніліновим фарбам, що є токсичними.

Альтернативою є покладання на могили живих квітів або ж вінків із сухоцвітів, що через певний час перегнивають, на відміну від штучної пластмаси, що буде розкладатися 100 і більше років. А найкраще – висаджувати рослини: це і краще для довкілля, і естетичніше, і відповідає українським традиціям вшанування. Барвінок, іриси, братики, нарциси, багаторічні вічнозелені рослини – правильно підібрані насадження можуть цвісти цілу весну та літо.

Наша Земля перенасичена пластиковими виробами. Якщо кожен свідомий громадянин відповідально буде відноситися до збереження нашої планети, екологічної катастрофи поступово вдасться уникнути.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Громадська оцінка робіт, що надійшли на конкурс з визначення кращого логотипу Устилузької громади

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь