Устилузька громада

Волинська область Володимирський район

Фермери громади, візьміть до уваги!

Дата: 15.04.2020 14:51
Кількість переглядів: 763

Фермери можуть продавати свою продукцію на «Відкритому ринку»

 

15 квітня о 15.00 стартує проєкт «Відкритий ринок» – безкоштовна соціальна онлайн платформа для підтримки невеликих сільгосппідприємств.

 

Ініціатори проєкту – громадська організація “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” у партнерстві з Асоціацією міст України. На спеціальному інтерактивному сайті https://rynok.in.ua/ фермери з усієї України зможуть розмістити інформацію про власну продукцію, а споживачі легко її знайти. Проєкт некомерційний, тому користування платформою є безкоштовним. 

Як зазначив Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, «в Україні, як і в усьому світі, економічний розвиток громад напряму залежить від діяльності малого та ереднього бізнесу, який сплачує податки у місцеві бюджети». 

«Відкритий ринок» – це майданчик, на якому зможуть зустрітись без посередників виробники сільськогосподарської продукції та її споживачі. Він задуманий як відповідь на виклик епідемії COVID-19 та її наслідків. Багато селян сьогодні опинилися у складній ситуації, не маючи можливості реалізувати власновирощену продукцію на ринках та ярмарках України. Водночас, мешканці міст і селищ вимушені купувати фрукти, овочі, м'ясо, молоко та іншу продукцію лише в магазинах та супермаркетах.

«Ми звертаємось до усіх, хто може донести інформацію про проєкт до дрібних фермерів та фермерських сімейних господарств. Оскільки розуміємо, що у сільській місцевості онлайн-сервіс може бути не таким зручним, як класичні методи. Проте, класика на карантині не працює. Проєкт справді запрацює на повну потужність, якщо нам вдасться залучити якомога більше мешканців села», – сказав керівник ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» Максим Черкашин.

Проєкт “Відкритий ринок” не є комерційним, а лише соціальним, тому не передбачає жодної системи оплати. Проєкт є всеукраїнським, проте, споживачі зможуть знайти продукцію у своїй області після того, як в ній зареєструється перший виробник.

Платформа «Відкритий ринок» доступна за адресою: https://rynok.in.ua/ 

Посилання на відео:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=-zkD8_bl1s4&feature=emb_logo
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Громадська оцінка робіт, що надійшли на конкурс з визначення кращого логотипу Устилузької громади

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь