Устилузька громада

Волинська область Володимирський район

Щодо торгівлі рослинами, занесенеми до Червоної книги України

Дата: 30.04.2020 10:00
Кількість переглядів: 806

Шановні жителі громади, підприємці!

Устилузька міська рада повідомляє Вас, що у весняний період триває торгівля ранньоквітучими об’ктами рослинного світу, в тому числі рослин занесених до Червоної книги України, які є рідкісними і перебувають під загрозою зникнення: підсніжник білосніжний (звичайний), білоцвіт весняний, шафран  Гейфелів, черемша (цибуля ведмежа), конвалія звичайна. Збирання даних видів рослин призводить до знищення їх популяцій. Реалізація червонокнижних видів рослин, а також конвалії звичайної відбувається на ринках та поза їх межами.

Торгівля рослинами, занесеними до Червоної книги України, дикорослими рослинами, заборонена відповідно до абзацу 5 пункту 41 Правил торгівлі на ринках (наказ Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України, Міністерства внутрішніх справ України, Державної податкової адміністрації України, Державного комітету стандартизації метрології та сертифікації України від 26.02.2002 №57/188/84/105, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 22.03.2002 за №288/6576).

Щодо заборони торгівлі лікарськими і декоративними видами рослин, зібраних в порядку загального використання природних рослинних ресурсів  (конвалія звичайна), зазначено у частині 4 статті 9 Закону України «Про рослинний світ».

Відповідальність за вказані правопорушення, передбачена частинами 1, 2 статті 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення порядку придбання чи збуту об’єктів тваринного або рослинного світу).


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Громадська оцінка робіт, що надійшли на конкурс з визначення кращого логотипу Устилузької громади

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь