Устилузька громада

Волинська область Володимирський район

Послаблення карантину з 22 травня на Волині не буде

Дата: 25.05.2020 11:45
Кількість переглядів: 784

20200522163535.JPG, фото

У звязку з епідемічною ситуацією в області, послаблювати, або ж припиняти протиепідемічні заходи на території області – не будуть. Таке рішення прийняли на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації, що відбулася під керівництвом голови Юрія Погуляйка 22 травня 2020-го року

Як повідомила заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак, перейти до другого етапу виходу з карантину наша область не може через перевищений показник захворюваності на 100 тис. населення.

«Рішення приймається з урахуванням оцінки епідемічної ситуації і не перевищення в регіоні одночасно трьох показників, а саме інцидентності, завантаженості ліжок у закладах охорони здоров’я і середньої кількості ПЛР-тестувань. На сьогодні у Волинській області, на жаль, показники невтішні. Інцидентність в області становить 15,3 на 100 тисяч. Цей показник має бути менше 12-ти. Через те, що один із необхідних чинників перевищує норму, то ми не маємо права приймати рішення щодо послаблення протиепідемічних заходів», - розповіла Тетяна Щербак.

Нагадаємо, що 20 травня 2020 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів».

Згідно цього документу країна переходить до так званого адаптивного другого етапу виходу з карантину. Відповідні рішення в областях повинні прийняти регіональні комісії з питань ТЕБ та НС.

Однак, наша область в числі тих регіонів, де послабити протиепідемічні заходи не можна, адже рішення приймають з урахуванням оцінки епідемічної ситуації та наявності у регіоні одночасно трьох ознак:

* ІНЦИДЕНТНІСТЬ (загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні7 днів на 100 тис.  населення). Має становити менше ніж 12 осіб на 100 тис. населення.

* ЗАВАНТАЖЕНІСТЬ ЛІЖОК У ЗАКЛАДАХ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19. Потрібен показник менше ніж 50 %. – 19 %

* СЕРЕДНЯ КІЛЬКІСТЬ ПЛР-ТЕСТУВАНЬ. Потрібно понад 12 на 100 тис. населення протягом останніх 7 днів.

На Волині ж на сьогодні маємо наступні показники:

* ІНЦИДЕНТНІСТЬ - 15.3 особи на 100 тис. населення (потрібно менше 12-ти).

* ЗАВАНТАЖЕНІСТЬ ЛІЖОК - 19.3 % (потрібно менше ніж 50%).

-* СЕРЕДНЯ КІЛЬКІСТЬ ПЛР-ТЕСТУВАНЬ – 14,5 (Потрібно понад 12 на 100 тис. населення протягом останніх 7 днів)

Відтак, голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко повідомив, що від сьогодні в області двічі на день відстежуватимуть епідситуацію.

«Облдержадміністрація моніторить протиепідемічну ситуацію щоденно. В разі її покращення, рішення про послаблення протиепідемічних заходів ми приймемо негайно. Сьогодні, на жаль, ми послабити карантин не можемо», - резюмував Юрій Погуляйко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Громадська оцінка робіт, що надійшли на конкурс з визначення кращого логотипу Устилузької громади

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь