Устилузька громада

Волинська область Володимирський район

Обласний центр Волині перейшов у «помаранчеву» зону

Дата: 07.08.2020 10:00
Кількість переглядів: 528

Про це повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ході брифінгу за результатами засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося сьогодні, 7 серпня. Таке рішення прийняте за аналізами відповідних показників.

Зважаючи на погіршення ситуації в країні щодо захворюваності на COVID-19, в ході засідання обговорене питання щодо розширення переліку критеріїв для визначення різного рівня небезпеки у районі чи місті. Одним із основних показників, які будуть братися до уваги, – кількість захворювань за останні 7 днів.

Така пропозиція буде внесена на засідання Уряду у понеділок, позаяк наразі визначення «карантинних» зон відбувається у відповідності до постанови № 641, затвердженої 22 липня цього року Кабінетом Міністрів України.

Також МОЗ запропонує збільшити кількість тестувань з 24 до 32 на 100 тис. населення задля виявлення максимальної кількості захворювань, а також з метою володіння реальною статистикою та достатньо швидкого реагування на виклики.

20200807201140.jpg, фото

Як зазначив Максим Степанов, опісля внесення цих змін до постанови Державна ТЕБ та НС проведе ще одне засідання.

Наразі ж показники рівня захворюваності дозволяють перевести м.Луцьк з «червоної» зони у «помаранчеву», а Тернопіль – з «червоного» у «жовтий» рівень епідеміологічної небезпеки. Рішення вступає в силу із завтрашнього дня, 8 серпня.

Також Міністр наголосив, що у зв’язку із збільшенням кількості захворювань в країні, перевірки щодо дотримання карантинних вимог будуть проводитись ретельніше, аби не допустити стрімкого зростання кількості хворих.
«Це реальна хвороба, яка щодня забирає життя українців, – зазначив Максим Степанов. – І навіть якщо інколи ми приймаємо непопулярні рішення, але коли мова йде про здоров’я та життя людей, то діяти необхідно максимально швидко і розумно».

На завершення Максим Степанов закликав громадян та ЗМІ користуватися офіційною інформацією щодо рівня захворюваності в Україні, оприлюдненою Міністерством охорони здоров’я.

Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Громадська оцінка робіт, що надійшли на конкурс з визначення кращого логотипу Устилузької громади

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь