Устилузька громада

Волинська область Володимирський район

День Чорнобильської катастрофи

Дата: 26.04.2021 08:59
Кількість переглядів: 1995

26 квітня – День Чорнобильської трагедії. Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф.

Чорнобиль… Слово це стало символом горя і страждання, покинутих домівок. Минуло 35 роки від того дня, коли Україну спіткала страшна трагедія – техногенно-екологічна катастрофа. Якби не подвиг простих людей, які ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували нас від подальшого поширення радіації, то важко навіть спрогнозувати повні масштаби трагедії не лише для України, а й всього світу.

           На сьогоднішній день в Устилузькій МТГ проживає 19 учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, з них  1 ліквідатор І категорії; 9 ліквідаторів ІІ категорії; 8 ліквідаторів III категорії; 1 вдова померлого ліквідатора аварії ЧАЕС.

          Станом на 25.04.2021 року  виплачено зазначеній категорії громадян одноразову матеріальну допомогу на загальну суму 7 000  грн. за рахунок місцевого бюджету, відповідно до  розпорядження Устилузького міського голови № 44 від 06 квітня 2021 року «Про надання матеріальної допомоги учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС  та вдовам померлих ліквідаторів» у розмірі від 300 до 500 грн. в залежності від категорії.

          Сьогодні ми висловлюємо щирі слова подяки  та засвідчуємо свою шану за героїзм та самовідданість всім ліквідаторам страшної аварії. Адже ціною власного життя та здоров'я без вагань та роздумів, ви ліквідовували наслідки аварії на Чорнобильській АЕС. Усвідомлюючи всю складність ситуації, ви, нехтуючи власною безпекою, ступили назустріч неприборканому смертоносному лиху, щоб зберегти життя мільйонів людей не лише у нашій державі, а й на всій планеті.

          Низький уклін всім хто боровся зі страшною бідою. Священна пам'ять про ваш подвиг не згасне у віках і збережеться в серцях народу!

 З повагою Устилузький міський голова                                                            Віктор ПОЛІЩУКФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Громадська оцінка робіт, що надійшли на конкурс з визначення кращого логотипу Устилузької громади

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь