Устилузька громада

Волинська область Володимирський район

Устилузька громада взяла участь у фестивалі "Коровай-сузір'я" 2021

Дата: 27.09.2021 14:41
Кількість переглядів: 805

26-го вересня відбувся 14-й щорічний фестиваль традиційної культури «Український коровай-сузір’я». Цьогоріч він об’єднав 11 громад Володимир-Волинського району.

Працівники культури, коровайниці та місцеві майстрині гідно представили Устилузьку громаду на фестивалі. В етнографічному майданчику – облаштованій піччю та вишитими рушниками народній хаті –  кожен охочий міг пригоститися смачними українськими стравами та весільною випічкою. Поряд була облаштована фотозона, а майстрині Остапюк А. І. (с. Залужжя) та Франчук Л. Є. (с. Амбуків) проводили майстер-клас із виготовлення весільних квітів на коровай. Особливу увагу гостей привертала українська берегиня, виготовлена з колосків, з якою всі охоче фотографувалися.

На головній сцені виступив вокальний гурт клубних працівників нашої громади «Калинонька», а на додатковій сцені із залученням молоді було показано весільний обряд «Розплітання коси».

У рамках фестивалю відбулася традиційна виставка короваїв, снопів, вишитих рушників, подушок та весільних фотографій. Від різноманіття  короваїв, захоплювало подих. Устилузьку громаду  представляли чотири коровайниці, це – Катерина Демчук  (с. Стенжаричі), Лариса Франчук (с. Амбуків), Галина Геріян (с. Залужжя), Альона  Остап’юк (с. Залужжя).

Серед дивовижної виставки снопів красувалися виготовлені  Франчук Л. Є (с. Амбуків) та колективом працівників усіх наших клубних установ. До виставок старовинних рушників, подушок та весільних портретів долучилися клубні  та бібліотечні працівники.

Композиції з природнього матеріалу, представлені закладами освіти громади,  милували око гостейВихованці та їхні батьки, педагоги дуже постарались, аби творчо підійти до поєднання овочів, фруктів, зернових, квітів, трави та моху. Тож перед нами постали цілі картини і композиції, екологічні прикраси.

Щиро дякуємо  усім, хто долучився до представлення нашої громади у фестивальному дійстві «Український коровай-сузір’я», за святковий настрій і неповторну атмосферу.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Громадська оцінка робіт, що надійшли на конкурс з визначення кращого логотипу Устилузької громади

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь