Устилузька громада

Волинська область Володимирський район

Збережемо первоцвіти

Дата: 17.03.2022 10:47
Кількість переглядів: 240

 

 

На виконання доручення Державної екологічної інспекції України від 09.02.2022 № 42, «Про посилення заходів державного нагляду (контролю) щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу», Державна екологічна інспекція у Волинській області повідомляє Вас, що у весняний період триває торгівля ранньоквітучими об’єктами рослинного світу, в тому числі рослин занесених до Червоної книги України, які є рідкісними i перебувають під загрозою зникнення: підсніжник білосніжний (звичайний), білоцвіт весняний, шафран Гейфелів, черемша (цибуля ведмежа), конвалія звичайна. Збирання даних видів рослин призводить до знищення ïx популяцій. Реалізація червонокнижних видів рослин, а також конвалії звичайної відбувається на ринках та поза ïx межами.

Відповідно до пунктів 3 та 8 частини 1 статті 16 Закону України «Про

місцеві державні адміністрації» місцеві державні адміністрації в межах, визначених Конституцією i законами України, здійснюють на відповідних територіях державний контроль за: використанням та охороною земель, лісів, надр, води, атмосферного повітря, рослинного i тваринного світу та інших природних ресурсів, а також за додержанням правил торгівлі.

Згідно із пунктом «ї» частини 1 статті 15 Закону Украіни «Про охорону навколишнього природного середовища», місцеві ради несуть відповідальність за стан навколишнього природного середовища на своїй території i в межах своєї компетенції здійснюють контроль за додержанням законодавства про охорону навколишнього природного середовища.

Торгівля на ринках рослин занесених до Червоної книги України, дикорослих рослин, у тому числі лікарських, заборонена відповідно до абзацу 5 пункту 41 Правил торгівлі на ринках (наказ Міністерства економіки та з питань европейської інтеграції України, Міністерства внутрішніх справ України, Державної податкової адміністрації України, Державного комітету стандартизації,    метрології    та     сертифікаціі     України    від  26.02.2002 № 57/188/84/105, зареестрований в Міністерстві юстиції України 22.03.2002 за № 288/6576).

Також, частиною 4 статгі 9 Закону України «Про рослинний світ» торгівлю лікарськими i декоративними видами рослин та ïx частинами (конвалія звичайна), зібраних в порядку загального користування, заборонено.

Відповідальність за дане правопорушення передбачена частинами 1, 2 статті 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Попереджаємо директорів ринків та власників торгівельних точок про недопустимість торгівлі ранньоквітучими об’єктами рослинного світу на ïx території та забезпечити контроль за дотриманням законодавства в частині охорони об’єктів рослинного світу.Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 
   

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Громадська оцінка робіт, що надійшли на конкурс з визначення кращого логотипу Устилузької громади

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь