Устилузька громада

Волинська область Володимирський район

Привітання з нагоди Дня пам’яті та примирення, Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 07.05.2022 18:00
Кількість переглядів: 2746

8 і 9 травня ми, разом з мільйонами людей по всьому світу, відзначаємо День пам'яті і примирення та 77 річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Ми пам'ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам'ятаємо, що агресора спільними зусиллями зупинили десятки країн і народів.

Ми пам'ятаємо, що перемагає той, хто захищає рідну землю. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона - запорука неминучої перемоги сьогодні.

День перемоги – це  вікопомний день, що уособлює героїзм, силу духу, ратну працю й вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих українських доль, нездійсненних мрій і задумів. Друга світова війна стала можливою через  змову антигуманних режимів – нацистського і радянського. Українці воювали на боці антигітлерівської коаліції і зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Ціною стали надзвичайні втрати упродовж 1939-1945 років українців та представників інших національностей, які проживали на нашій землі. Ми добре знаємо ціну війни, тому для нас головне – мир. Та, на превеликий жаль, цю знаменну дату ми сьогодні зустрічаємо зі зброєю в руках. Зараз, як і в роки Другої світової війни, українці воюють з жорстоким і цинічним агресором.

Те, що творять московські так звані військові на українській землі, є геноцидом Українського народу, свідомим знищенням наших громадян. Тому сьогодні, ми зобов’язані глибоко і остаточно переосмислити історію, нарешті зрозуміти, що ми і московити завжди були різними за ментальністю та цінностями.

Усі ми у невичерпному боргу перед тими, хто віддав у Другій світовій та сьогоднішній війні свої життя, чия юність та молодість  покладені за право вільно жити у своїй державі. Ми пам'ятаємо жахи військового лихоліття з розповідей наших дідів, а сьогодні і самі переживаємо страшні воєнні злочини, тому особливо розуміємо ціну мирного життя.

Земний уклін усім, хто виніс на своїх плечах лихоліття років окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував рідну країну. Щороку це свято служитиме нагадуванням – немає більшої цінності, ніж радість життя на вільній землі!

У ці складні часи ми, як ніколи, маємо згуртуватися навколо високої мети – жити в незалежній, єдиній, квітучій Україні. І хай незламний дух Великої Перемоги надає нам сил і наснаги!

Бажаю всім мирного неба над головою, злагоди та благополуччя Вам, Вашим рідним та близьким,  швидкої перемоги в теперішній війні.

Слава Україні!

Слава її героям-захисникам!

Хай мир і злагода панують на нашій землі!

Вічна пам’ять загиблим, низький уклін живим!

 

 

З повагою

Міський голова Віктор ПОЛІЩУК

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Громадська оцінка робіт, що надійшли на конкурс з визначення кращого логотипу Устилузької громади

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь