Устилузька громада

Волинська область Володимирський район

День пам'яті жертв голодоморів

Дата: 26.11.2022 08:39
Кількість переглядів: 308

Четверта субота листопада - сумна дата трагічної історії України. В цей день ми вшановуємо пам'ять людей, що стали жертвами нелюдського тотального знищення голодом. 26 листопада – День пам’яті жертв голодоморів, що прокотилися країною трьома потужними хвилями, зокрема найстрашнішого – Голодомору 1932 - 1933 років.

Це найбільша трагедія, яку довелось пережити українському народові. Вона була найбільш жорстокою За межею людського розуміння. Голод на найродючіших землях планети був організований задля приборкання українського національного руху та упокорення українського селянства, яке хотіло жити у своїй державі так, як заповідали предки.

Історія нашого народу багатостраждальна, і ми не повинні забувати її чорних сторінок. Адже довгі роки про ті події говорили пошепки, а сьогодні, коли ми маємо власну незалежну державу, настав час говорити про це вголос. Цього вимагають мільйони жертв. Усі, хто загинули голодною смертю, не можуть зникнути безслідно, пам'ять про них повинна жити в наших серцях.

У нас, українців є традиція: коли людина помирає, запалюють свічку, щоб душа летіла при світлі і знайшла свій прихисток у потойбіччі. У ті роки померлим ніхто не світив свічки. То ж в пам’ять про безневинно загублені душі по всій Україні запалюють свічки.        Схилімо й ми голови в жалобі за українцями, які померли голодною смертю,  у спільній молитві згадаймо всіх, кого забрав голодомор, запалімо о 16.00 свічу пам’яті на підвіконнях власних осель на вікнах на знак вшанування виморених голодною смертю українців.

Фото без опису

Фото без опису

Бажаю всім, щоб на столі українців завжди був хліб і до хліба, щоб люди жили в достатку, щоб дитинство наших дітей і онуків було щасливим і ситим, а держава була могутньою, процвітаючою і з високим рівнем добробуту.

І хай оберігає нас Господь від будь якого лиха.

З повагою міський голова Віктор Поліщук.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Громадська оцінка робіт, що надійшли на конкурс з визначення кращого логотипу Устилузької громади

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь