Устилузька громада

Волинська область Володимирський район

Інформація для фізичних та юридичних осіб щодо дотримання вимог техніки безпеки у межах охоронних зон повітряних та кабельних ліній електропередачі.

Дата: 28.02.2023 12:16
Кількість переглядів: 167

Інформація для фізичних та юридичних осіб щодо дотримання вимог техніки безпеки у межах охоронних зон повітряних та кабельних ліній електропередачі.

  • Заборонено висадку дерев та самовільної забудови в охоронних зонах ліній електропередач;
  • Заборонено масове спалення сухої трави та очерету. Це може призвести до вимкнення ліній електропередач від низової пожежі через іонізоване повітря;
  • Заборонено залишати необроблені поля із сухою травою, оскільки пожежонебезпечний період настає у березні-травні при масовому спаленні сухої трави.

За порушення Правил охорони електричних мереж в галузі енергетики передбачена відповідальність згідно з чинним законодавством України

 

2.Юридичні та фізичні особи та землекористувачі зокрема підприємства, установи та організації, мають обов'язок забезпечити належний стан зелених насаджень для збереження  електричних мереж в межах своєї власності. Це означає, що їм необхідно ж вживати заходи догляду за зеленими насадженнями, вчасно обрізати гілля, яке заважає лініям електропередач. Якщо юридична особа не виконує своїх обов'язків щодо збереження зелених насаджень в межах електричних мереж, то вона може бути притягнута до відповідальності відповідно до законодавства

3.До уваги  фізичних та юридичних осіб, як  займаються прийомом металобрухту: Згідно зі статтею 8 Закону України "Про відходи" металобрухт є вторинним сировинним матеріалом, який включає в себе металеві відходи та відходи з металевим покриттям, які підлягають вторинній переробці.

Проте, прийом конструктивних елементів повітряних ліній електропередачі (ПЛЕП) для подальшої переробки в якості металобрухту є недопустимим. Це пов'язано з безпекою експлуатації ПЛЕП, які можуть містити різноманітні домішки, зокрема залізобетонні частини, які можуть вплинути на стійкість та надійність ПЛЕП.

Також, необхідно зазначити, що прийом ПЛЕП для подальшої переробки може бути незаконним, якщо вони були викрадені або підібрані без дозволу власника.

Фізичні та юридичні особи повинні дотримуватися вимог законодавства та уникати прийому ПЛЕП для подальшої переробки, з метою забезпечення безпеки експлуатації ПЛЕП та запобігання незаконному збору вторинних матеріалів.Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Громадська оцінка робіт, що надійшли на конкурс з визначення кращого логотипу Устилузької громади

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь