Устилузька громада

Волинська область Володимирський район

РІЧНИЦЯ ВІД ДНЯ ЗАГИБЕЛІ

Дата: 24.03.2023 15:25
Кількість переглядів: 133

25 березня 2023 року минає один рік з дня загибелі Чайки Василя Миколайовича старшого солдата14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. Народився  Василь Миколайович 13 жовтня 1998 року в селі Залужжя Володимир-Волинського району Волинської області там і проживав.

Проходив військову службу за контрактом у лавах Збройних сил України та брав участь у боях з російськими окупантами. Загинув під час виконання бойового завдання біля села Червона Долина Баштанського району Миколаївської області.

Указом Президента України №526/2022 від 22 липня 2022 року  за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі – старший солдат Чайка Василь Миколайович посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Відомо, що Василь Чайка уперше потрапив до одного з добробатів у шістнадцять років. Закінчив перший курс профтехучилища і рвонув на Схід за прикладом брата. Там додав собі два роки, щоб не відправили додому, і почав готуватися до бойових дій у тренувальному таборі, пише «АрміяInform».

Якось під час перерви у заняттях інструктор, досвідчений доброволець, на телефоні показав фото побратимів ще з 2014 року. На одному з них Василь упізнав старшого брата Віктора Чайку. Інструктор, побачивши реакцію хлопця, почав розпитувати його, а пізніше зателефонував Вікторові й дізнався: Василя шукають батьки й уже подали в поліцію. Тож юнака відправили додому.

— Їдь, хлопче, навчайся, здобувай професію, а на твій вік війни ще вистачить, встигнеш,—сказав на прощання командир.

Василь повернувся до батьків. Ті зраділи, що юнак живий і неушкоджений. Він продовжив навчання, здобув професію, навіть попрацювати встиг. Але мріяв здійснити задумане. Тож щойно йому виповнилося вісімнадцять, вирушив у військкомат. Його направили в навчальний центр, а звідти — в окрему механізовану бригаду. І чотири роки Василь знову був серед захисників України. Із товаришами відбув кілька ротацій, набув бойового досвіду. Василь, попри молодий вік, став головним сержантом взводу і навчав молодих хлопців, які приходили у підрозділ на заміну ветеранам.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Громадська оцінка робіт, що надійшли на конкурс з визначення кращого логотипу Устилузької громади

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь