Устилузька громада

Волинська область Володимирський район

Відділ комунальної власності, житлово-комунального господарства та благоустрою, екології та агропромислового комплексу Устилузької міської ради

06 Травня, 2022 р., 11:58
З метою попередження протягом 2022 року негативного впливу діяльності сільськогосподарських виробників та/або особистих селянських господарств на здоров’я людей та тварин, зокрема бджіл, рекомендуємо завчасно, перед початком проведення масових польових робіт інформувати місцевих сільськогосподарських виробників та членів особистих селянських господарств щодо необхідності безумовного виконання заходів, визначених національним законодавством України.
12 Квітня, 2022 р., 12:24
Вже багато років в Україні точиться дискусія, які квіти нести на цвинтар в поминальні дні: живі чи штучні, виготовлені з пластику. Екологи наголошують, що під дією кліматичних факторів, в процесі розкладу пластик виділяє отруту в атмосферу. Старі пластикові квіти викидають на сміттєзвалище, де вони пролежують тривалий час. Спалення таких квітів забруднює повітря токсинами і тим ми дихаємо. Це пряма загроза здоров’ю, особливо такі викиди сприяють виникненню онкологічних захворювань. Закопувати їх теж немає сенсу, бо вони не гниють. Знову ж таки, це шкода довкіллю і тим, хто ще живий. Зрештою, у сьогоднішні важкі економічні часи навряд чи логічно витрачати чималу суму на квіти, котрі згодом стануть сміттям. До того ж, пластикові вироби шкодять екології ще з етапу виготовлення сировини для них, для якої використовують нафтопродукти.Альтернативою пластиковим квітам можуть стати вінки з живих квітів та хвої, живі квіти, висаджені в ґрунт, газонна трава, сухоцвіти та свічки. Насамперед найбільш доречним для померлих є молитва, а також живі квіти – символ вічного життя. (до слова, в європейських країнах штучні квіти заборонено приносити на кладовище. Прийнято нести лише живі квіти) Пластикові вінки і квіти не мають нічого спільного з виявом християнської віри, це традиція, що поширилася у радянські часи.  
12 Квітня, 2022 р., 09:21
  Щорічно, у весняний період, по всій Україні проводиться весняна акція "Чисте довкілля" та День благоустрою. Метою даної акції є поліпшення санітарного стану населених пунктів громади. Тому, просимо власників будинків, жителів багатоквартирних будинків, керівників організацій, підприємств, торгових точок та небайдужих громадян долучитися до акції та привести в належний санітарний та естетичний вигляд власну та прилеглу територію та об'єкти загального користування. Загальна толока відбудеться в нашій громаді 13.04.2022 о 9.00 год. Долучайтеся!        
22 Березня, 2022 р., 10:21
Про заборону паління трави
17 Березня, 2022 р., 16:12
Не паліть траву на полях. Ні-ко-ли, а особливо під час війни!

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Громадська оцінка робіт, що надійшли на конкурс з визначення кращого логотипу Устилузької громади

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь