Устилузька громада

Волинська область Володимирський район

Новини громади

Дата: від до Скинути
08 Грудня, 2023 р., 14:51
Проєкт USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» у партнерстві з Міністерством охорони здоров’я та Центрами контролю і профілактики хвороб (ЦКПХ) розпочали масштабну інформаційну кампанію щодо важливості вакцинації, спрямовану на аудиторію людей віком 60+.Проєкт фінансується американським народом через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується організацією Пакт у партнерстві зі Швейцарським інститутом тропічної медицини та громадського здоров'я (Swiss TPH), Оверсіз Стратіджик Консалтінг (OSC), Європейським інститутом політики громадського здоров'я (ЄІПГЗ) та за участю Шкіл громадського здоров'я Університету Темпл, Університету Дрексель та Федерації охорони здоров'я Філадельфії (Temple/Drexel/HFP), а також громадської спілки «Коаліція за вакцинацію». Мета Проєкту полягає у зміцненні спроможності Уряду України попереджувати, виявляти та реагувати на загрози громадському здоров'ю, забезпечити виконання критично важливих функцій громадського здоров'я в кризовий період та захистити здоров’я усіх українців, у тому числі вразливих та маргіналізованих груп, а також розширювати та забезпечувати послуги з охорони психічного здоров'я для населення, що зазнало впливу війни. Один з аспектів роботи Проєкту є збільшення охоплення населення вакцинацією. Люди віком понад 60 років є найбільш уразливою групою ризику перед вірусними захворюваннями, такими як грип та COVID-19. Їхня імунна система слабшає з роками, а супутні хронічні хвороби загострюють перебіг захворювань. За статистикою, літні люди із супутніми хворобами частіше отримують важкі ускладнення від вірусних інфекцій, частіше потребують госпіталізації і, мають вищі ризики смерті. Єдиним механізмом попередження важких наслідків для літніх людей є своєчасне профілактичне щеплення. На жаль, рівень вакцинації цієї категорії українців недостатній.
06 Грудня, 2023 р., 13:15
     В Україні триває Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою і проводиться з 25 листопада по 10 грудня. 6 грудня – день вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі. Саме після трагічних подій цього дня, чоловіки Канади в 1991 році започаткували Білу Стрічку як символ активізму проти насильства над жінками та дітьми.
01 Грудня, 2023 р., 14:28
       Свято Миколая– свято надії і віри у краще майбутнє. З особливим нетерпінням чекають цього дня діти, які сподіваються на здійснення заповітних мрій. Висловлюємо щиру подяку директорці ТОВ «Луцька аграрна компанія» Світлані Собіпан, яка надала новорічні подарунки для дітей з інвалідністю та дітям ВПО нашої територіальної громади.
27 Листопада, 2023 р., 15:35
Телефон швидкої медичної допомоги – 103 безкоштовно зі стаціонарних та мобільних.
21 Листопада, 2023 р., 09:57
Сьогодні, 21 листопада 2023 року, Україна відзначає 10-у річницю Революції Гідності та 19-у річницю Помаранчевої революції.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Громадська оцінка робіт, що надійшли на конкурс з визначення кращого логотипу Устилузької громади

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь