Устилузька громада

Волинська область Володимирський район

Новини громади

Дата: від до Скинути
21 Листопада, 2023 р., 09:57
Сьогодні, 21 листопада 2023 року, Україна відзначає 10-у річницю Революції Гідності та 19-у річницю Помаранчевої революції.
10 Листопада, 2023 р., 11:36
Гендерна рiвнiсть є однiєю з ознак правової держави. Рівноправність чоловіків та жінок – це невід’ємна частина прав людини, вона є передумовою демократії та соціальної справедливості. Україна, як демократична держава, прагне забезпечити гендерну рівність в усіх сферах життя. Гендерна рівність передбачає однаковий статус для жінок і чоловіків. Вона означає, що чоловіки та жінки мають однакові умови для реалізації своїх людських прав та однаковий потенціал для здійснення свого внеску у національний, політичний, економічний, соціальний та культурний розвиток, а також рівні права на користування результатами цього розвитку. На шляху до встановлення гендерної рiвностi у нашому суспiльствi стоять наступнi чинники: – стереотипи масової свiдомостi, якi i досi розглядають жiнку як слабку у порiвняннi з чоловiком iстоту, яка є другорядною в суспiльному, полiтичному та економiчному життi; – кризова економiчна ситуацiя (i особливо безробiття, яке нерiдко штовхає жiнок на заробiтчанство, що нерiдко призводить до продажу жiнок та подальшої сексуальної експлуатацiї); – слаборозвинуте громадянське суспiльство, у тому числi пасивнiсть жiночих органiзацiй та окремих жiнок у вiдстоюваннi своїх законних прав та свобод. Сьогодні важливим чинником зміни ситуації стають міжнародні зобов’язання, що взяла на себе Україна. Згідно з діючими міжнародними стандартами, вирівнювання статусів чоловіків і жінок є обов’язковим елементом всіх соціальних стратегій і програм будь-якої демократично-орієнтованої держави. Це, безумовно, вимагає від влади зміни своїх підходів до політики по забезпеченню прав жінок. Дискримінація за ознакою статі – дії чи бездіяльність, що виражають будь-яке розрізнення, виняток або привілеї за ознакою статі, якщо вони спрямовані на обмеження або унеможливлюють визнання, користування чи здійснення на рівних підставах прав і свобод людини для жінок і чоловіків. Всі ми - різні, але всі ми – однакові!
10 Листопада, 2023 р., 11:30
На території громади функціонує мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.
09 Листопада, 2023 р., 09:00
Шановні працівники культури та майстри народного мистецтва!
07 Листопада, 2023 р., 10:39
Відповідно до пункту 3 Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2022 No 332 (зі змінами) з 1 листопада 2023 р. допомога призначається на шість місяців на сім’ю, яка вперше звернулася за призначенням допомоги, та виплачується щомісяця одному з членів сім’ї (далі - уповноважена особа) у такому розмірі: для осіб з інвалідністю та дітей - 3000 гривень; для інших осіб - 2000 гривень. Допомога призначається на кожного члена сім’ї (далі - отримувач), відомості про якого включено до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб. Допомога призначається за повний місяць, у якому уповноважена особа звернулася за її наданням, незалежно від дати такого звернення. Склад сім’ї уповноваженої особи визначається на дату звернення за призначенням допомоги. Звертаємо увагу, що з 1 листопада 2023 р. для призначення допомоги уповноважена особа подає заяву на всіх членів сім’ї про надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам за формою згідно з додатком 5, що додається. При цьому склад сім’ї уповноваженої особи визначається на дату звернення за призначенням допомоги. Слід зазначити, що при заповнення заяви(додаток 5) уповноважена особа обов’язково зазначає реєстраційний номер облікової картки платника податків на усіх членів сім’ї (у тому числі дітей),крім осіб, які відмовилися від ідентифікаційного номера, такі особи надають копію сторінки паспорта з відповідною відміткою. За наявності технічної можливості заява може подаватися в електронній формі за наявності реєстраційного номера облікової картки платника податків засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (далі - Портал Дія), зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія), у довільній формі, придатній для сприйняття її змісту, відповідно до пункту 20 цього Порядку.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Громадська оцінка робіт, що надійшли на конкурс з визначення кращого логотипу Устилузької громади

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь